Bio

Wie ben ik?


Al vanaf mijn jeugdjaren ben ik actief in de ponywereld met op achttienjarige leeftijd de overstap in hetzelfde wereldje naar de paarden; dressuur, springen, eventing en lekker buiten rijden.

 

Nadat de studietijd voorbij was kwam ik terecht in de wereld van het bedrijfsleven dat ik een jaartje heb onderbroken om in Falaise (FR) te gaan werken op Haras de la Cour Bonnet. Deze zijweg bracht mij voor even weer terug tussen de paarden, ondertussen genietend van het franse leven.

 

Weer gearriveerd op de hoofdweg heb ik mijn loopbaan binnen het internationale bedrijfsleven opgepakt. Dit heeft mij veel ervaring gebracht, o.a. op het gebied van productmanagement en in het organiseren van congressen en seminars. Het spreken (en schrijven) van meerdere talen kwam daarbij goed van pas.

 

Tja…. en dan heb je zelf kinderen en weet de plaatselijke rijvereniging je weer te vinden. Enthousiast als ik ben was daar al gauw een pony voor onze dochter plus taken in het bestuur van de vereniging. En dan wil je verder want, ik citeer Socrates, ‘hoe meer je weet hoe meer je weet dat je niks weet’. Dat vind ik een interessante gedachte. Ik moest aan de gang en startte met de instructeursopleiding, volgde de cursus jurylid springen, werd FEI steward springen en dressuur, omroeper cat.1 alsmede cat.1 jury springen. Van 2013 t/m 2018 was ik bestuurslid van de KNHS regio Utrecht met in mijn portefeuille jeugd. In 2019 tot midden 2020 was ik interim project-begeleider Sportstimulering Jeugd bij de KNHS en heb in die hoedanigheid het concept Bixie&Friends Ruiteropleiding voor de jongste jeugd tot/met 12 jaar gemaakt.

 

Bij het internationale werk sta je voortdurend tussen de ruiters, de grooms, de organisatie en niet te vergeten de pony’s en de paarden. Tussen emoties zoals blijdschap, verwondering, verbazing, teleurstelling, boven jezelf uitstijgen, teamgeest en nog veel meer. Je hebt te maken met de beeldvorming van de paardensport, met het welzijn van de pony’s en paarden. Dat maakt onze sport bijzonder. Dat maakt ons werk uitdagend.

 

De diversiteit in mijn werk geeft mij voldoening. Voordeel is daarbij dat ik binnen mijn, door de jaren heen opgebouwde, netwerk mensen met elkaar in contact kan brengen. Als daar dan weer iets moois uit voortkomt kan ik op de achtergrond meegenieten.

 

Als omroeper is mijn streven het doorgeefluik van de ruiter naar de luisteraar te zijn. Het publiek op het puntje van de stoel laten zitten omdat de combinaties dit met hun fantastische prestaties of net die teleurstellende val of dat jammerlijke balkje oproepen. Zij laten het zien, ik ben hun spreekbuis. 

In de coulissen samenwerken met geluidstechnici en jury. Zorgen dat alles invoegt. Even opschuiven om ruimte te maken voor de ander. Een sfeerbepalende omroeper in dienst van de luisteraar met in het verlengde gastvrouw van uw organisatie, dat ben ik.

 

Uiteindelijk werken we samen aan een aangename samenwerking. Heb je iemand nodig om te sparren en/of te ondersteunen met de organisatie van uw event of om jouw event als omroeper extra kleur te geven, dan zouden onze paden elkaar zomaar eens kunnen kruisen.

 

Ik zou het leuk vinden je te ontmoeten. En wil je nog meer informatie?

Ga dan naar mijn LinkedIn pagina.Naast bovenstaande werk ik samen met mijn partner bij ons bedrijf Focus2Go Management als interimmer.